Sportkon raspored snimanja

Lokacija: Hilton Garden Inn Zagreb - Radnicka
Adresa: Radnička cesta 21,10000 Zagreb
Datum: 18.10.2020. (nedjelja)

Sva predavanja/razgovori će biti snimljeni unaprijed, odnosno program ne ide uživo već se snima 18.10.2020., nakon čega materijal ide u post-produkciju. Snimljeni i obrađeni materijal će biti prikazan 06. i 07.11.2020. putem privatnog linka na youtube kanalu youtube.com/utrkacom

​Molimo da dolazak planirate 18.10.2020. i to bar 30 minuta prije početka snimanja vašeg bloka, zbog šminke i pripreme. Isto tako obratite pažnju na vrijeme rezervirano za snimanje vaše teme i planiranu dužinu finalnog materija. Prezentaciju i/ili odgovore na pitanja prilagodite planiranom vremenu trajanja finalnog materijala. Za svaki blok snimanja je planirano 10 minuta više od potrebnoga, kako bi imali vremena za eventualna ponavljanja ili dodatne pripreme prije početka snimanja.


Za one koji imaju prezentacije, prilikom snimanja će ispred vas biti ekran koji će prikazivati prezentaciju koju ste pripremili unaprijed. Prezentacija vam može služiti kao pomoć prilikom predavanja, ali će također biti korištena u postprodukciji, te će biti vidljiva u finalnom videu. Zbog toga Vas molimo da koristite predložak, kako bi vizual prezentacije bio jedinstven za sve predavače. Predložak za prezentaciju možete preuzeti klikom OVDJE. Poželjno je da prezentaciju pošaljete dva dana prije snimanja kako bi naši tehničari sve provjerili i pripremili za snimanje.

Kao primjer konferencije koja je odrađena u sličnom formatu nudimo vam dva linka. Za primjer prezentacije kliknite OVDJE, a za primjer razgovora kliknite OVDJE. Ova dva primjera služe kako bi vam predočila formu naše konferencija i dala jasniju sliku izgleda finalnog materijala nakon obrade snimke.

Za sva pitanja vam stojimo na raspolaganju na info@sportkon.com ili 091 392 1811

Nenad Bratković

09:10 – 09:30

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 08:40h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Prehrana i trčanje: preko besmislica i zabluda do konkretnih savjeta za poboljšanje
OPIS TEME: Prehrana i trčanje u uskoj su povezanosti od samih početaka, još od legende kako su antički maratonci jeli samo smokve, pa do suvremenog doba kada postoje pokreti “keto” i fruktarijanskih trkača. Također, jedna od glavnih pogrešaka u prehrani trača su ujednačena prehrana temeljena na isključivom unosu ugljikohidrata. Kineziološka znanost i znanost o sportskoj prehrani temeljena na biokemiji i fiziologiji sporta su eksperimentalno provjerljive i mjerljive te služe upravo objektivnom pristupu i treningu i prehrani.

Pavao Vlahek

09:30 – 09:50

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 09:00h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Rehabilitacija ozljeda trkača s naglaskom na prevenciju
OPIS TEME: "Praestat cautela quam medela", tvrdi latinska poslovica. Puno bolje poznatija kao: Bolje spriječiti, nego liječiti. U sprečavanju nastanka trkačkih ozljeda, kao i potrebe za kasnijim liječenjem , može se mnogo napraviti  upravo na tom polju. Preventivne vježbe, dobra struktura treninga kao i pravovremeni odmor,  upravo se neke od sastavnica o kojima će se više čuti na predavanju.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Antonija Trupinić

09:50 – 10:10

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 09:20h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Važnost personaliziranog treninga snage
OPIS TEME: Ne postoje dvije osobe na svijetu za koje možemo reći da imaju jednaku građu tijela što podrazumijeva da svi imamo i različitu dužinu ekstremiteta, trupa, opseg pokreta, što zbog različite dužine i gustoće kostiju, što zbog položaja zglobova i vezivnog tkiva, što zbog različito razvijenih mišića na tijelu. I upravo zbog tih genetski zadanih uvjeta kojima moramo dodati rast i razvoj tijela (odnosno lokomotornog sustava) kroz djetinjstvo koje se prilagodilo svakodnevnim ponavljajućim pokretima iz godine u godinu, navikama, obavezama, poslu, zbog različitih životnih iskustava u koje uključujem i ozljede pa čak i zbog različito razvijenog metabolizma (koje definitivno ovisi i o podneblju odrastanja i prebivanja), ali i zbog „godine proizvodnje“ i spola, trening snage (kao ni bilo koji drugi trening) ne može biti unificiran. Ne postoji trening snage koji će dati jednak rezultat kod dvije različite osobe pa čak i ako se radi o blizancima. Zato je iznimno važno da trening snage bude personaliziran i točno prilagođen osobi koja će ga provoditi u svom programu treninga kako bi se tijelo pravilno razvilo i kako bi se maksimalno spriječile ozljede, povećali rezultati i performanse tijela, poboljšalo zdravlje i zadržala visoka kvaliteta života.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Alen Bošković

10:10 – 10:30

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 09:40h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Kako svoju sredinu pretvoriti u međunarodno poznati trkačku destinaciju
OPIS TEME: Trkački projekt Du Motion Runners' Days Dubrovnik svoje prvo izdanje imao je 2015 godine. Održava se tradicionalno zadnjeg vikenda u travnju. Sastoji se od četiri različite utrke i popratnih događanja tijekom nekoliko dana. Od samog početka je okupljao velik broj inozemnih trkača. Ime Dubrovnika kao turističke destinacija je privukla sudionike iz Hrvatske i  inozemstva, a organizatori su se dodatno potrudili promovirati događaj na trkačkom tržištu. Svake slijedeće godine Du Motion je imao veći broj sudionika na svim svojim utrkama, a posljednja dva izdanja su rasprodana u kratkom roku. Du Motion je sportski društveni događaj koji u Dubrovniku stvara nove dodane vrijednosti!
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Ivana Zrno i Gordana Pošćić

10:30 – 10:50

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 10:00h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Važnost prevencije kod sportova izdržljivosti i predstavljanje CLT metode
OPIS TEME: CLT (coordinative locomotor training) se temelji na konceptu PNF-a (proprioneuromuskularne facilitacije). Radi se o mišićnim sinergijama i motornoj kontroli cijelog tijela istovremeno, zbog čega dolazi do brzih i kvalitetnih rezultata. CLT pristupom dolazi do uspostavljanja mišićnog balansa cijelog tijela s naglaskom na dio koji je problematičan za normalnu funkciju, npr. stabilnost zgloba, pokretljivost, snagu ili koordinaciju pokreta. 
PREUZMITE ppt prezentaciju za Ivanu klikom OVDJE.
PREUZMITE ppt prezentaciju za Gordanu klikom OVDJE.

Boris Cvilinder

10:50 – 11:10

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 10:20h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Pose Method - trčite brže i duže bez ozljeda
OPIS TEME: Pose Metoda® kombinacija je znanstvenih otkrića, iskustava, istraživanja,
jedinstvenog uvida i vizije dr. Romanova. Naučena tehnika i primjena Pose Metode® sprječava ozljede i drastično poboljšava sportske performanse kako profesionalnih sportaša tako i rekreativaca. Pravilna tehnika je kamen temeljac svake sportske ili druge aktivnosti koja uključuje pokret: plesa, baleta, borilačkih vještina, tenisa, tako i trčanje nije izuzetak.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Bojan Mušćet

11:10 – 11:30

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 10:40h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: (Sportski) život prije i poslije srčanog udara
OPIS TEME: Trčanje je sport i rekreacija koja kao neželjeni teret vuče i neminovne ozljede. Nužno je znati kako ih prevenirati ili kasnije zaliječiti. No, kada trkača pogodi srčani udar i on preživi, mijenja se cijeli (sportski) život. Ovo je priča o takvom iskustvu.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Goran Antonović, Vladimir Koren, Romano Krstić

11:30 – 11:50

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 11:00h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Q&A Nevena Rendeli - Uvodna riječ o kongresu i organizatoru
PREUZMITE pitanja klikom OVDJE.

Dejan Patrčević

11:50 – 12:10

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 11:20h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Q&A Nevena Rendeli - Implementacija tjelovježbe u svakodnevni život zaposlenog čovjeka
OPIS TEME: WHO savjetuje minimalnu implementaciju tjelovježbe u svakodnevni radni tjedan ali čak više od 60% Hrvata ne uspijeva iz različitih razloga udovoljiti i propisanom minimumu. Motivacija je ključan faktor za pozitivne promjene u društvu a implementacija tjelovježbe pomaže u povećanju dobrih osjećaja, samopouzdanja, održivom razvoju i općenito napretku. Dejan će nam ukazati na probleme sa kojim se susreće u treniranju pojedinaca početnika i timova, te nam približiti metodu, kojom na prirodan način uz pomoć strpljivosti, prirodnosti i poštivanjem različitosti, možemo odgovoriti na izazove suvremenog načina življenja u stalnoj borbi sa nedostatkom vremena za nas same. 

PREUZMITE pitanja klikom OVDJE.

Vetturelli Dijana i Viktor

12:10 – 12:40

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 11:40h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 30 minuta
DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 20 minuta
TEMA: Q&A Nevena Rendeli - Stvaranje događaja - tim, strategija, sponzorstvo
OPIS TEME: Osnivači višestruko nagrađivane tvrtke VETTURELLI, čiji je fokus rada organizacijska kultura, pričaju o svojim počecima, stanju sportskom marketingu u Hrvatskoj te o B2B RUN projektu, utrci koja okuplja gotovo 10.000 poslovnjaka  godišnje.
PREUZMITE pitanja klikom OVDJE.

Nenad Šimunko

12:40 – 13:10

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 12:10h

VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 30 minuta

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 20 minuta

TEMA: Predavanje (10 min) + Q&A Nevena Rendeli (10 min) - Probijanje granica ljudskog uma
OPIS TEME: Nenad će govoriti o suživotu sa šećernom bolešću, problemima, izazovima, te pronalasku sporta kao prekretnice u životu. Kada se 2010. počeo baviti triatlonom, počeo je ispitivati tjelesne, te ponajviše granice ljudskog uma.
PREUZMITE pitanja klikom OVDJE​.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Đurđica Orepić

13:10 – 13:40

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 12:40h

VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 30 minuta

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 20 minuta

TEMA: Predavanje (10 min) + Q&A Nevena Rendeli (10 min) - Okrenuti život naglavacke u kasnim 40ima , od trenseterice do ironmana
OPIS TEME: Zašto krenuti u nepoznatu, opasnu, avanturu u kasnim 40ima? Koja motivacija me inspirirala da pripremim i završim 7 punih Ironmana? Kakav je osjećaj naci se s najboljima na svijetu na World Championship Ironman na predivnom Big Islandu na Havajima?
PREUZMITE pitanja klikom OVDJE​.

Marko Bićanić

13:40 – 14:10

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 13:10h

VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 30 minuta

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 20 minuta

TEMA: Predavanje (10 min) + Q&A Nevena Rendeli (10 min) - Ultramaraton - snaga volje koja ruši fizičke prepreke

OPIS TEME: Pobjednik 18-og Ultramaratona Zagreb - Vukovar, najteže cestovne utrke u ovom dijelu Europe i jedne od najtežih na čitavom kontinentu, ispričat će svoju priču od priprema do pobjede. Saznajete što mu je dalo snagu tijekom cijele utrke te način na koji je našao svoj fokus i unutarnji mir. Odgovorit će i na pitanja kako se osjećao nakon utrke, koje su bile posljedice, te kako je prošao i koliko je trajao oporavak.
PREUZMITE pitanja klikom OVDJE.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

Prazan slot

14:10 – 14:30

Planirani predavač ne može doći zbog epidemiološke zabrane (karantena).

Nedeljko Vareškić

14:30 – 14:50

NA LOKACIJI morate biti najkasnije u 14:00h
VRIJEME REZERVIRANO ZA SNIMANJE: 20 minuta

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta

TEMA: Fenomen škole trčanja
OPIS TEME: Kako je krenuo i zašto je toliko dugo opstao fenomen škole trčanja te kakva je budućnost rekreativnog trčanja u Hrvatskoj? Pitanje koje će na primjeru Trčaone škole trčanja, odgovoriti njezin osnivač i voditelj Nedeljko Vareškić. Rekreativno trčanje postalo je „mainstream“, a škole trčanja počele su nicati posvuda no kako je to zapravo izgledalo prije 10 godina kada su se na izjavu o pokretanju škole trčanja svi glasno nasmijali.
PREUZMITE ppt prezentaciju klikom OVDJE.

 

Sportkon snimanje od kuće

Dunja Gorup

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Boks – sport koji nije rezerviran samo za muškarce
OPIS TEME: Iako Mary Kom, Katie Taylor i Nicola, kao ženski pandani Muhammada Alija ili Tysona nisu ni blizu njihovoj slavi i prepoznatljivosti, ženski boks, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, postupno nalazi svoj put do široke populacije, rušeći pritom barijere spolnih predrasuda i pseudoznanosti. Uz natjecateljski sport, kakva je uloga rekreativnog boksa u zdravlju žene te njenoj uspješnijoj uključenosti u moderno društvo?  Neuroznanost prepoznaje opasnosti, ali i koristi od kontaktnog sporta kod žena koje u sportskoj areni, kao metafori društva, polako zauzimaju svoje mjesto pod reflektorima, pred kamerama, ali i u ringovima.

Maja Bonačić

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta
TEMA: Kako prilagoditi sport životu, odnosno život sportu?
OPIS TEME: Često slušamo preporuke koliko je važna fizička aktivnost u svakodnevnom životu, no ponekad je teško uskladiti sport s obiteljskim i poslovnim životom. Na predavanju ćemo se baviti pitanjima koju razina sporta je uopće moguće uklopiti u svakodnevni život, što je potrebno za to i osobni primjer jedne majke i poduzetnice, koja je k tome i sportašica.

Luka Bashota

DUŽINA FINALNOG MATERIJALA: 10 minuta

TEMA: Prehrana šampiona
OPIS TEME: Svaki obrok je kratkoročna investicija u izvedbu, srednjoročna investicija u rezultat i dugoročna investicija u karijeru. Preporuke i informacije iz medija te nestručnih izvora često ne daju rezultate, a mogu naštetiti sportskoj izvedbi te fizičkom i psihološkom zdravlju sportaša. Kako bi se dosegao vlastiti trenažni potencijal, minimizirao rizik od ozljeda te smanjio rizik od kroničnih oboljenja, potrebno je pravilno isplanirati prehranu na razini dana, tjedna odnosno sezone. 

 

Contact

Follow

  • Facebook
  • Instagram

091-392-1811

© Digital Race Tracking d.o.o.